St. Pieter - de badkamer en vloerenspecialist
St. Pieter - de badkamer en vloerenspecialist
Broekhovenseweg 130d
5021 LJ Tilburg
013 532 1304 - tilburg@st-pieter.nl
  • Persoonlijk advies
  • Vakmanschap en expertise
  • Van ontwerp tot installatie
  • Aangesloten bij Baden+
Aangesloten bij
close
De badkamerinnovaties van dit moment - De badkamerinnovaties van dit moment De badkamerinnovaties van dit moment - De badkamerinnovaties van dit moment

De 10 badkamerinnovaties van nu:
Ontdek de toekomst van jouw badkamer

In de wereld van technologie staat de tijd nooit stil, en dat geldt ook voor de badkamer. De innovaties volgen elkaar in rap tempo op en maken onze badkamerervaring elke dag aangenamer. Lees in deze blog over de laatste badkamer noviteiten.

1. Waterbesparende douches en kranen

Water- en energiebesparing staan hoog op onze priolijst en die van onze sanitair producenten. Ons assortiment aan waterbesparende douches en kranen wordt dan ook steeds uitgebreider. Luxe, comfort en duurzaamheid komen samen in deze kranen. Ze zorgen met slimme technieken niet alleen voor een heerlijke douche-ervaring, maar dragen ook bij aan een duurzamere wereld.

Een voorbeeld is de Hansgrohe Rainfinity douchekop waaruit speciale straalsoorten komen, zoals de fijne en stille PowderRain. Door de mega grote douchekop met de geavanceerde technologie kun je genieten van een heerlijke douchestraal terwijl je water en energie bespaart. Zo draag je jouw steentje bij aan een groenere toekomst.

De badkamerinnovaties van dit moment - 1. Douches en kranen
De badkamerinnovaties van dit moment - 1. Douches en kranen

2. Sfeervolle verlichting met spiegels

Merken zoals Primabad, Thebalux, en Hipp Design zijn experts in indirecte verlichtingsopties die jouw badkamer veranderen in een aangename, sfeervolle ruimte. Het indirecte licht schijnt vanaf de zijkanten of bovenkant van de spiegel, waardoor je minder schaduwen en een zachtere gloed krijgt. Tijdens het scheren of opmaken krijg je zo geen ongewenste schaduwen.

Het juiste licht maakt jouw badkamerroutines zo niet alleen functioneel, maar ook ontspannend. Een musthave in je badkamer met innovatieve snufjes!

 

3. Badkamerverlichting met bewegingssensor

Nog zo’n technisch hoogstandje dat het comfort van je badkamer verhoogt: bewegingssensoren. Zodra je de badkamer betreedt gaat het licht automatisch aan. Dit is niet alleen handig, maar ook veilig.

Gira maakt van deze techniek gebruik bij haar lichtschakelaars. Ook bij toiletten zie je deze techniek. Een sanitaire stop in het midden van de nacht was nog nooit zo eenvoudig en comfortabel.

De badkamerinnovaties van dit moment - 2. Bewegingssensor en douchewc's
De badkamerinnovaties van dit moment - 2. Bewegingssensor en douchewc's

4. Luxe douchewc's

Een innovatie die naast comfort ook voor hygiëne zorgt: de douchewc. Deze uitvinding wint steeds meer terrein in de badkamerwereld. En dat is niet voor niets. De wc's worden qua design steeds mooier en de geavanceerde techniek wordt steeds onopvallender weggewerkt. Deze douchewc's maken bovendien van elk badkamerbezoek een spa-ervaring.

Je verfrist jezelf met water en hebt traditioneel toiletpapier eigenlijk niet meer nodig. Met instelbare waterdruk- en temperatuurinstellingen, aangepast aan individuele voorkeuren, bieden deze toiletten een aangename ervaring.

Badkamer noviteiten: een slimme investering voor je badkamer en voor jezelf!

7. Elektrische verwarming

In de badkamer maken elektrische verwarmingssystemen een opmars. De traditionele radiator maakt plaats voor de elektrische variant. Ze zorgen voor comfortabele warmte en dragen bij aan energiebesparing. Elektrische verwarming is geschikt voor iedere badkamer. Het enige wat je nodig hebt, is een aansluiting op het elektranetwerk. Het werkt snel, geeft veel warmte en de temperatuur is zeer nauwkeurig te regelen.

Bovendien zijn elektrische radiators tegenwoordig verpakt in prachtig design. Wat dacht je bijvoorbeeld van de elektrische designradiatoren van Vasco en Instamat

Zo kies je de juiste verwarming voor je badkamer

De badkamerinnovaties van dit moment - 4. Elektrische verwarming en wifi thermostaat
De badkamerinnovaties van dit moment - 4. Elektrische verwarming en wifi thermostaat

8. Wifi thermostaat

Elektrisch verwarmen in combinatie met een innovatieve wifi-thermostaat? Dat is echt een gamechanger voor je badkamer. Of je nu een Magnum vloerverwarming hebt, of Instamat of Vasco radiatoren gebruikt, deze slimme thermostaat past zich aan jouw behoeften aan.

Je kunt de thermostaat bedienen via je mobiel en past de temperatuur gewoon aan terwijl je nog in bed ligt. Zo kom je altijd binnen in een lekker warme badkamer, zelfs op de koudste ochtenden. Deze optie geldt ook voor infraroodverwarming: deze kun je bedienen via wifi en is bovendien ook een duurzaam alternatief om je badkamer te verwarmen.

9. Waterontkalker

Nemen we een kijkje achter de schermen, dan vinden we hier ook uitvindingen die je badkamerervaring verrijken. Zo is de Omega waterontkalker een slimme keuze omdat dit apparaat gericht is op het voorkomen van kalkaanslag in je badkamer. Dat bespaart kostbare tijd en moeite bij het schoonmaken.

Ook zorgt de waterontkalker ervoor dat ook apparaten, zoals boilers en keukenkranen, langer meegaan en efficiënter werken. Hierdoor bespaar je op onderhoudskosten en energie. Het zachte, kalkvrije water voelt ook prettiger op je huid. Een slimme investering voor je badkamer en voor jezelf!

Sfeerbeeld van Omega waterontharders en bruisend water
De badkamerinnovaties van dit moment - 5. Waterontkalker en leuke gadgets

10. Nog meer leuke gadgets: inbouwradio en badkamer-tv's

Met Gira's inbouwradio kun je jouw favoriete muziek beluisteren terwijl je je ochtendroutine voltooit. Als je echt wilt ontspannen, kun je overwegen om een speciale (waterdichte) badkamer-tv te installeren. Zo kun je vanuit je bad genieten van je favoriete series en films.

Ook ingebouwde Bluetooth-speakers, waarmee je jouw favoriete muziek kunt beluisteren zijn een fijne toevoeging aan je badkamer. Zo voeg je een vleugje luxe toe aan je ochtend- of avondroutine in de badkamer.

Gerecycled materiaal

Badkamerproducten gemaakt van gerecyclede materialen winnen aan populariteit vanwege hun duurzame karakter. Het hergebruiken van restmateriaal helpt de vraag naar nieuwe grondstoffen te verminderen en afval te beperken. Neem het Ecorazzo fontein van Clou. Stuk voor stuk uniek vanwege subtiele variaties.

Ontdek onze tips om je badkamer duurzaam in te richten

De badkamerinnovaties van dit moment - 6. Upgrade je badkamer met innovatieve luxe
Man doucht met de Sunshower aan om zijn immuunsysteem te versterken

Upgrade je badkamer met innovatieve luxe

Wil je je badkamer ook upgraden met innovatieve luxe en comfort? Vraag je badkameradviseur naar de mogelijkheden die je badkamerervaring naar een hoger niveau tillen. Verander je dagelijkse routine in een luxe ervaring met deze baanbrekende technologische ontwikkelingen voor de badkamer.

Maak een afspraak
Geheel vrijblijvend wanneer het je uitkomt.
De badkamerinnovaties van dit moment - Banner - Badkamer moodboard [g]

Maak je eigen badkamer moodboard

Op onze website vind je de mooiste ideeën voor je badkamer. Zie je iets waar je blij van wordt? Bewaar de afbeelding op je persoonlijke moodboard. Vervolgens kun je jouw moodboard delen, printen én meenemen naar je badkamerspecialist. Verzamel je wensen en breng je droombadkamer tot leven.

START MET JE MOODBOARD

Meer over innovatie

 

Trend: Loft met een warme puurheid

Je bent zelfverzekerd, stoer en je wilt een warme badkamer die jouw persoonlijkheid weerspiegelt. Maak kennis met jouw evenbeeld: de Loft badkamer.

 

4 redenen om voor een douchewc te kiezen

De douchewc is in opkomst! Bij deze wc is toiletpapier overbodig. Je reinigt hygiënisch met water. Ontdek de voordelen!

 

5 voordelen van de Sunshower Pure

Soepel en ontspannen de dag beginnen? De Sunshower Pure maakt het mogelijk. Lees over de vijf voordelen.

Met liefde gemaakt
Afspraak maken