St. Pieter - de badkamer en vloerenspecialist
St. Pieter - de badkamer en vloerenspecialist
Broekhovenseweg 130d
5021 LJ Tilburg
013 532 1304 - tilburg@st-pieter.nl
  • Persoonlijk advies
  • Vakmanschap en expertise
  • Van ontwerp tot installatie
  • Aangesloten bij Baden+
Aangesloten bij
close

Binnenkijken bij een
luxe badkamer in Best

Binnenkijken bij een luxe badkamer in Best - Binnenkijken bij een luxe badkamer in Best Binnenkijken bij een luxe badkamer in Best - Binnenkijken bij een luxe badkamer in Best  
Binnenkijken bij een luxe badkamer in Best - Samenvatting luxe badkamer Best

Binnenkijken bij...
Een luxe badkamer

Gemaakt door:Baden+ winkel St. Pieter
Woonplaats:Best
Type badkamer:Luxe badkamer
Wensen van de klant:Tijdloos, luxueus en levendig

In de badkamer van Francisca en Peter uit Best komt het meest exclusieve sanitair samen met een tijdloos design. Het stel genoot in hun vorige badkamer van een mediterraanse, rustieke stijl. 18 jaar later valt de keuze op luxe, functionaliteit en levendigheid. Samen werkten we een ontwerp uit vol chique kleurcontrasten, verrassende variaties en creatieve vondsten. Het resultaat? Een luxe badkamer voor in de boeken!

Tijd voor een moderne badkamer

De vorige badkamer van Francisca en Peter kende een mediterraanse stijl. Inmiddels geniet het stel uit Best van moderne luxe in een tijdloos design. We belden met Peter om terug te blikken op hun keuzes voor de nieuwe badkamer. “In 2004 lieten wij de badkamer renoveren in de kleurrijke terracotta stijl. Na bijna 20 jaar voelde de badkamer gedateerd aan. We waren toe aan een moderne badkamer," aldus Peter.

Tijdloos en niet te grijs

We vroegen Peter naar hun zoektocht: “Toen we de showroom binnenstapten hadden we nog geen concreet idee. We wilden een bad en de basis mocht in ieder geval niet te grijzig worden, want dat zien we te vaak in moderne badkamers terug. De badkameradviseur schetste een mooi ontwerp met een basis van wit en antraciet zwart. Deze tijdloze, chique combinatie van kleuren werkte voor ons", aldus Peter.

Luxe zwart-wit contrast

Bij het uitzoeken van de tegels vielen de ogen direct op grootformaat wand- en vloertegels. De krachtige uitstraling van XXL-tegels geeft een statement van jewelste af. Francisca en Peter kozen voor tegels met contrast in kleur. “In de badkamer zie je een afwisseling van wit marmer en antraciet natuursteen. Bij het badkamermeubel lieten we de lichte tegels plaatsen. De donkere tegels komen terug in de douchehoek, wat voor een warme, intieme sfeer zorgt", vertelt Peter.

Binnenkijken bij een luxe badkamer in Best - Luxe zwart-wit contrast & Levendige variatie
Binnenkijken bij een luxe badkamer in Best - Luxe zwart-wit contrast & Levendige variatie

Eyecatchers met karakter

Elk item in de badkamer kan worden geschaard onder 'het beste van het beste.' De elementen samen versterken het gevoel van luxe en nostalgie. Peter neemt de douchehoek als voorbeeld: "Bij de inloopdouche kozen we voor glazen douchedeuren die naar binnen vouwen. Zo wordt het ruimtelijke en visuele effect aanzienlijk versterkt." En dat is, gezien de inrichting, geen overbodige luxe: "De antraciet tegels in visgraat legverband bieden een prachtig podium voor de doucheset in geborsteld roodgoud. Samen benadrukt het de gewenste retro-charme," bevestigt Peter. "En dankzij de powderrain douche en handdouche met drie standen verandert elke douchesessie in een heerlijk wellness moment."

Wellness ten top

Peters favoriete item in de badkamer? Na wikken en wegen komt hij uit bij het royale maatwerk badkamermeubel van massief notenhout: “Onze ochtend- en avondroutine verloopt zeer comfortabel. Het badkamermeubel is zeer breed, maar door de compacte diepte lopen we elkaar niet in de weg." Peter vertelt dat achter de softclose lades alle spulletjes netjes en efficiënt opgeborgen liggen, maar de mooiste feature van het meubel is de geïntegreerde geluidsinstallatie. "Zo luisteren we ook in de badkamer eenvoudig naar onze favoriete muziek."

Binnenkijken bij een luxe badkamer in Best - Wellness ten top & Oog voor detail
Binnenkijken bij een luxe badkamer in Best - Wellness ten top & Oog voor detail

Oog voor detail

Om het ultieme luxegevoel te ervaren stond het installatieteam voor een aantal technische uitdagingen. Peter haalt twee voorbeelden naar boven: “De tegelzetter heeft vakwerk geleverd. Een heel net detail is het verstekzagen van de tegels. Bij het plaatsen van de tegels moet je een keer de hoek om. Dat kun je doen met een stripje en dan heb je hebt weggewerkt. In plaats daarvan is het verstek gezaagd en dat sluit heel keurig aan.” Ook bij de plaatsing van het vrijstaande bad lag een uitdaging: “Het bad op verhoging is eigenlijk uit nood geboren. Er was namelijk te weinig ruimte voor de rioolpijp. Zo kwam het idee voor een plateau, wat zowel praktisch als esthetisch uit de voeten komt."

De elementen samen versterken het gevoel van luxe en nostalgie

Jouw luxe badkamer met eyecatchers

Overweeg je een luxe, moderne inrichting met knipogen naar het verleden? Dan realiseren wij graag jouw droombadkamer, ook als onderdeel van een volledige woning renovatie. We hebben jarenlange ervaring in het samenwerken met architecten en interieur adviseurs. Met onze passie en deskundigheid zorgen we voor een badkamer die verbonden is met de andere woonruimtes. Bij Francisca en Peter hebben we de stijl van de badkamer doorgetrokken naar de toiletruimte. Zo ontstond er meer eenheid en harmonie binnen de woning.

Maak een afspraak
Geheel vrijblijvend wanneer het je uitkomt.
Binnenkijken bij een luxe badkamer in Best - Luxe badkamer met rijkelijke accenten?
Binnenkijken bij een luxe badkamer in Best - Banner - Download stijlwijzer badkamertrends 2024

DOWNLOAD DE BADEN+ STIJLWIJZER

Welke trendy stijl spreekt jou het meeste aan? Ontdek de vele mogelijkheden die elke stijl biedt voor jouw badkamer. Vind de leukste en mooiste producten. Zo helpen we je met onze Stijlwijzer badkamertrends van dit moment op weg om je badkamer helemaal in te richten met de stijl die jij mooi vindt.

ONTDEK JOUW BADKAMERSTIJL

Meer inspirerende blogs

 

Binnenkijken bij een trendy badkamer 

Een Baden+ winkel gaf Jeffrey's verouderde badkamer een totale make-over. Met een spectaculair eindresultaat.

 

Trend: Shiny meets Mid-Century

Deze extravagante stijl kent een overdaad aan glanzende elementen, aangevuld met retro accenten. Dompel jij de badkamer onder in goud of ga je voor een chique inrichting vol nostalgie?

 

Dit zijn de tegeltrends
van dit moment

In dit blog maak je kennis met de tegeltrends van dit moment! Wist je dat terrazzo tegels weer helemaal van nu zijn?

Met liefde gemaakt
Afspraak maken