St. Pieter - de badkamer en vloerenspecialist
St. Pieter - de badkamer en vloerenspecialist
Broekhovenseweg 130d
5021 LJ Tilburg
013 532 1304 - tilburg@st-pieter.nl
  • Persoonlijk advies
  • Vakmanschap en expertise
  • Van ontwerp tot installatie
  • Aangesloten bij Baden+
Aangesloten bij
close

Met een kleine make-over 
een luxe badkamer

Binnenkijken bij een badkamer make-over - Binnenkijken bij een badkamer make-over Binnenkijken bij een badkamer make-over - Binnenkijken bij een badkamer make-over  
Binnenkijken bij een badkamer make-over - Samenvatting

Binnenkijken bij...
influencer Floor

Aan het woord:influencer Floor
Woonplaats:Assen
Type badkamer:Scandinavische luxe

 

Al geruime tijd post Floor op Instagram en Pinterest foto’s van haar huis. Als ‘interiorholic’ influencer doet ze niets liever dan haar huis restylen. Haar sterke punt? Met een paar accessoires telkens nieuwe sferen creëren. Ook haar badkamer kreeg met een aantal eenvoudige ingrepen een complete make-over. “Met een nieuw meubel en kranen heeft mijn badkamer een volledig andere, luxe sfeer gekregen.” Kijk mee hoe deze kleine renovatie voor een volledig nieuwe look zorgt.

Gestileerd mannenhuishouden

Floor woont in een nieuwbouwhuis, een tweekapper in Assen. Samen met haar man en kinderen, twee jongens van 7 en 4 jaar. Een echt mannenhuishouden dat regelmatig voor een rommelig huis kan zorgen. Maar daarvan is niets te zien op haar Instagram-account @washplate. Haar foto’s showen een ingetogen stijl. Strak en fris, een beetje Scandinavisch, met veel wit. Gezelligheid in huis voegt ze toe met houten accessoires, wollen tapijten en warme breisels in rustige tonen. “Een interieur met paars en appeltjesgroen zoals in mijn studententijd is definitief verleden tijd.”

Binnenkijken bij een badkamer make-over - Gestileerd mannenhuishouden
Binnenkijken bij een badkamer make-over - Gestileerd mannenhuishouden

Uit de hand gelopen hobby

Floor is altijd bezig om haar interieur een andere look te geven. En daarbij geldt: wat haar ogen zien, kunnen haar handen maken. Een bed-ombouw van underlayment? Een kinderspeelhoek of zwarte roomdivider in de woonkamer? Allemaal “easy peasy” volgens Floor. “Voordat ik actief was op Instagram maakte ik al zelf dingen. Vooral voor kinderen, zoals een klimwand bij de hoogslaper van mijn oudste zoontje. Nu zijn de projecten gericht op de styling van ons huis.” Anderhalf jaar geleden begon ze met het delen van haar DIY-creaties. Inmiddels heeft haar account zo’n 24.000 volgers.

De badkamer aanpakken

Met Floors onrust om ruimtes te willen restylen, kon de badkamer niet achterblijven. “Mijn badkamermeubel was aan vervanging toe. Het stortte nog net niet in elkaar. De basis was prima, functioneel met een bad, toilet en een douche. Maar het miste sfeer en samenhang.” Avonden scrolde ze door foto's op Pinterest en Instagram voor inspiratie. Waarbij haar oog steevast bleef hangen bij de stoere eikenhouten meubels van Looox. “Deze hadden precies de uitstraling waarnaar ik op zoek was: warm en strak.”

Binnenkijken bij een badkamer make-over - De badkamer aanpakken
Binnenkijken bij een badkamer make-over - De badkamer aanpakken

Deskundig advies in de showroom

Met het Looox badkamermeubel bovenaan haar verlanglijst stapte Floor een Baden+ badkamershowroom in binnen voor advies over de vele mogelijkheden in kleur, maatvoering en indeling. Floor: “Ik wilde niet de complete badkamer overhoopgooien. De matwitte wandtegels waren prima, net zoals de betonlook vloertegels. Mijn doel was om met slimme aanpassingen een compleet nieuwe, luxe sfeer neer te zetten.” Als iemand haar daarbij kan helpen, is het badkamerspecialist Janny. Al tientallen jaren heeft ze haar eigen zaak en hielp ze veel klanten. Enthousiast vertelt ze:  “Samen bespraken we Floors wensen, wat ze wel en niet mooi vindt en welke ideeën ik daarbij heb om zo samen tot een slim plan te komen.”

Matwit, betonlook en eikenhout is een mooi sfeervol kleurenpalet

Kleuren en producten kiezen

In anderhalf uur werkten Floor en Janny samen aan het plan van de badkamer make-over. Het eikenhouten wastafelmeubel op maat uit de Looox Wood Collection was het startpunt. Ze besloten om de warme sfeer van het eikenhout door te trekken in de badplank en planchets, die ook van dit luxe merk zijn. De witte elementen, de waskom en douche shelf boxes, vormden een frisse tegenhanger. Bewust koos Floor voor een rectangel waskom: “Omdat de spiegel al rond is, vind ik de waskom met een andere vorm spannender.” Zo rolde er al snel een rustig en stijlvol moodboard uit de koker van beide dames.

Binnenkijken bij een badkamer make-over - Kleuren en producten kiezen
Binnenkijken bij een badkamer make-over - Kleuren en producten kiezen

Bijpassende kranen

Het ontbrak nog aan een extra kleuraccent; de finishing touch van deze kleine renovatie. Daarvoor is Floors oog gevallen op de Damixa Silhouet kranen in mat koper die in het Baden+ Badkamerboek staan. “Ik ben helemaal weg van het slanke, minimalistische design van deze kranen voor de douche en wastafel. Geen poespas, en in de rosé kleur een perfecte combi met de wastafel.”

Kleine aanpassingen, groot plezier

Floor is blij met de kleine renovatie "In een paar dagen een nieuwe badkamer!" De tegels en het sanitair zijn behouden. Alleen het badkamermeubel en kranen zijn vervangen met een maximaal effect. Floor vertelt verrukt: “Het eindresultaat straalt zo’n frisse luxe uit. Het is heerlijk, het nieuwe meubel is prachtig. We hebben nu meer dan voldoende opbergruimte en alles, zoals de shampooflesjes in de shelf boxes, bij de hand. Mijn zoontje vindt de badplank geweldig. Hij kan nu lekker in bad filmpjes kijken met de inleg voor een Ipad.”

 

Binnenkijken bij een badkamer make-over - Kleine aanpassingen, groot plezier
Binnenkijken bij een badkamer make-over - Kleine aanpassingen, groot plezier

Droom voor de toekomst

Blijft er nog iets te dromen over? “Dat altijd”, geeft Floor toe. “Ik neig steeds meer naar nog rustiger kleuren. Een stalen wand in de woonkamer voor een knussere indeling, niet in zwart, maar in een lichte kleur zou ik heel mooi vinden.” De drang om te restylen blijft en de ideeën blijven komen, knipogend: “Zo zag ik in de badkamershowroom mooie lichtbeige handdoeken. Die kleur heb ik nu ook in mijn nieuwe badkamer hangen!”

Interieurtip van Floor: Ga je voor een rustig interieur? Kies dan een basiskleur en voeg daar twee accentkleuren aan toe, volgens de 60-30-10 regel. Bouw het rustig op, zoals een schildersdoek.

Less is more
Binnenkijken bij een badkamer make-over - Nieuwsbrief


VOND JE DIT INTERESSANT?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

  • 6x inspiratie en advies in je inbox
  • Het startpunt van jouw droombadkamer
  • Handige tools en gratis downloads

JA, INSPIREER MIJ

Gerelateerde blogs

 

Binnenkijken bij
twee badkamers in twee stijlen

Deze laten zien dat je in dezelfde ruimte toch twee hele andere badkamers kan realiseren: een mediterrane en natuurlijke.

 

Binnenkijken bij een zwarte badkamer

Dat de familie van zwart houdt, is meteen duidelijk als je de woning binnenstapt. Met de badkamer als pronkstuk!

 

De badkamertrends
van 2024

Ontdek de 5 badkamertrends voor 2024. Welke trend steelt jouw hart?

Met liefde gemaakt
Afspraak maken